Perjantai 6.5.2005

Levyn ensimmäinen äänityspäivä. Saavumme treenikämpälle Lassin kanssa joskus puolenpäivän aikoihin. Aamukahvittelun jälkeen aloitamme tsekkaamalla ja fiilistelemällä mitäs muutakaan kuin rumpusoundeja.

Basarimikki saa osakseen omat hehkutukset ja suht pikaisesti olemmekin jo valmiit. Näissä sessioissa on siis tarkoitus saada suurimman osan biiseistä pohjat eli rummut ja bassot sekä osa kitararaidoista soitettua.

Ensimmäinen biisi jonka kimppuun käydään on “virvelibiisi” eli Going Nowhere, joka onkin biisilistan vanhin, edelliskesänä alkuun saatu aika perinteinen, hieman melankolinen poppis. Yleensä ollaan soitettu rumpuottoja klikin kanssa mutta päätetään jättää klikit vähemmälle jotta saadaan enemmän elävyyttä ja live-henkeä soittoon. Biisi saadaan purkkiin noin kolmannella otolla pienien sovituksellisien mietintöjen jälkeen ja toimii! 

Seuraavaksi päätetään tehdä sovituksia ja ottaa versioita nauhalle “tomikomppibiisistä” eli Isolation Information, hieman raskaampi QOTSA-henkinen stonervedätys. Biisi jää hieman jumittamaan joistain sovituskohdista, ja päätetään siirtää äänitystä ja biisin pähkäilyä myöhemmälle.

Seuraavaksi on vuorossa “hevibiisi” (työnimet on aina yhtä mielenkiintoisia..:) eli Something That You Could Do. Kokeilemme biisiin useita eri kitara- ja bassoriffejä ja äänitämme eri versioita, ja rumpuosuuden ollessa aika mättöpainotteinen, pientä urheilusuorituksen henkeä on ilmassa..!

Kun sopivat rumpupohjat on saatu ikuistettua niin palaamme vielä hetkeksi “tomikompin” ääreen treenailemaan kunnes ensimmäinen päivä onkin sitten lopuillaan. Kahden biisin pohjat nauhalla ja siis ihan hyvä saldo ekalle äänityspäivälle.