Yle TV2, Superfarmi. Laulaja Mikko Lohenoja Superchrist-yhtyeestä maalaa F-paidan.

Haastattelijana Laura Peltomäki.

– Mikko Lohenoja, se olisi paidan maalaus edessä. Mä annan sulle kolme sanaa, niiden pohjalta alat sinne taiteilemaan. Sanat ovat väri, pomo ja kitara.

– Alright.

– Ole hyvä. Onko sulla jotain lempiväriä?

– No paidan väristä voi päätellä ainakin, että oon jonkun verran tykästynyt vaaleanpunaiseen, koska se on hauska väri. Se on aina semmoinen pirteä väri ja aina yllättävä. Siihen ei hirveästi ole kyllästynyt.

– Teidän bändiä on kuvailtu aika monesti värikkääksi ja itsekin oot sanonut jossain haastattelussa, että väriä pitää ihmisille vähän tuodakin elämään. Millä metodeilla sä piristät ihmisten päivää?

– Yrittämällä keksiä aina jotain uutta. Se on mun mielestä hauskaa. Yleensä kaikki harmaa ja tylsä on sitä, että jos ei ole muutosta. Se on aina piristävää, että tulee uusia juttuja.

– Eli kitaraa sä siellä nyt taiteilet, joka lähti siitä kitara-sanasta.

– Tästä varmaan tulee bassokitara, koska tässä on vaan 4 kieltä.

– Mä olin just kysymässä, että onko se joku tietynlainen. Kuinka monta kitaraa sulta löytyy kotoa?

– Kotoa löytyy itse asiassa tällä hetkellä vaan yks, se on tosi romu, koska kaikki muut on treenikämpällä. Sinne niitä on kertynyt nurkkiin muutamiakin. Kaksi sähkistä on, millä mä yleensä keikalla soitan. Kaksi on aina mukana koska niissä on vähän erilainen soundi, sitten voi vaihtaa biisin mukaan.

– Soundimaailma on teillä aika monimuotoista ja käyttelet paljon niitä pedaaleita ja muita tämmöisiä. Kuinka paljon niitä löytyy?

– No nykyään vähän vähemmän, koska nyt on löytynyt sellainen hyvä kattaus. On niitä kyllä melkeinpä kymmenenkin siinä laudassa. Joskus niitä on ollut ehkä vähän enemmänkin, kun on testaillut kaiken maailman juttuja.

– Eli siellä on nyt se bassokitara. Ja mitä muuta?

– Tota, sitten tänne tulee tää pomo.

– Aivan, sitä mä odottelinkin. Miten sä kuvaat sen pomon sinne?

– Tänne tulee tämmöinen yleismaailmallinen symboli, joka on erittäin hyödyllinen kaikille eläville olennoille maan päällä.

– Sulla on tommoisesta niin sanotusta johtajan asemasta varmaan jonkunlainen perstuntuma, jos ajattelee että on omaa levy-yhtiötä ja kaikki teidän videot oot ohjannut.

– No joo, tavallaan, joo. Meidän bändissä oikeastaan liiderin asema tulee ehkä siitä, että mä teen biisejä aika paljon, niinku just sanoitukset, mutta muuten bändissä on aika sellainen demokraattinen meininki.

– Et siis siellä hakkaa nyrkkiä pöytään, että näin tehdään?

– Niin siis mun mielestä ainakin. Mä tykkään kyllä siitä, että pitää sanoa kaikki mielipiteet asioista. Tää symboli on vähän niinku nyt tää pomo tässä näin. Eiks tää ole ilmeisesti ydinkokeita vastaan alunperin tehty tää symboli, mut sitten siitä on tullut yleismaailmallinen rauhan merkki. Elikkä se on erittäin hyvä pomo kaikille eläväisille, ihmisille ja eläimille. Eläimet kyllä sen yleensä tajuaa paremmin sen, että rauhaa niinku. Tähti tohon vielä.

– Kiitos Mikko Lohenoja. Ja mitäs sitten?

– Sitten tulee meidän uusin musiikkivideo, eli Thesh, It Is Lying There.