Tundramatiks – Roinan rodeo

 1. Yhdes astellaan
 2. Kroisoksen valssi
 3. Totuuden torvisoittokunta
 4. Purjeet nostan taas
 5. Mykkä ainoa
 6. Roina rauhoittaa
 7. Santsaamaan
 8. Nuoruus
 9. Janssonin kiusaus
 10. Seuraan johtajaa
 11. Kun minä kerran kuolen

“Tundramatiksin vuoden 2006 Kyy pivossa -debyyttiä on tullut kuunneltua yllättävänkin paljon vuosien saatossa, mutta viimeistään kuuden vuoden odotuksen jälkeen soittimessa pyörivä kakkoslevy Roinan rodeo todistaa kuinka epätasainen levy se kaikesta hyvyydestään huolimatta oli.

Laulaja-kitaristi-harmonikkamestari Janne Masalin on nykyään ainoa mukana jatkava debyytin aikaisista jäsenistä, eikä bändi ilman Masalinin laulumeuhkausta olisikaan enää Tundramatiks. Silti basisti Mikko Lohenojan ja lyömäsoittimista, marimbasta ja trumpetista vastaavan Ilkka Tolosen kanssakin yhtyeen soundi on yhtä lailla tunnistettavissa, vaikka biisikokonaisuus on selkeästi yhtenäisempi.”

Ilkka Valpasvuo, Desibeli.net

Rating: 4 out of 4.

“Hippeilyn pelisäännöt tehdään selväksi heti avausraidalla Yhdes astellaan. Se on huipputarttuva, populistinen renkutus, joka käy suvaitsemattomia vastaan, mutta rakkaudella, ei vihalla. Rehvakas Purjeet nostan taas on ehdoton kohokohta. Se tuo myös esiin Masalinin parhaat puolet sanoittajana: stadilaismallinen puhekielisyys ja huoletta roiskitut kielikuvat ovat hänen ominta alaansa. Huikea slangitarina vetää vertoja Nurmion klassisille suorituksille.”

NRGM

No tags for this post.